Aktiviteter & evenemang i Uppsala

6 mars, 2015

Valborg i Uppsala

En modern klassiker i evenemangssammanhang är firandet av Valborgsmässoafton i Uppsala. Det är samtidigt tillfället som våren verkligen börjar rota sig i Sverige, och det blir en fest av sällan skådat slag. Ni är säkert medvetna om att det firas rejält på flera håll i landet under valborg, men det är ingenting i jämförelse mot det som händer i Uppsala. Människor vallfärdar nämligen till Uppsala lagom till valborg för att träffa nya människor, festa och fira in att den varmare perioden på året väntar, alldeles runt hörnet. Som ungdom är det närmast ett måste att ha upplevt valborg i detta hav av festglada människor.

Uppsala är samtidigt en stad som lämpar sig väl till dessa typer av aktiviteter, där många människor samlas under härliga premisser, och Uppsalas studenter är inte sena med att visa upp sig när de har sin traditionella tävling på vattnet i centrum. I egenkonstruerade båtar ska de ta sig längst vattnet, påhejade av alla som står vid sidan av. Ett bra sätt att visa upp vad Uppsala, och studentlivet, handlar om.

Det är kanske svårt att föreställa sig för någon som aldrig varit i Uppsala under valborg hur mycket människor det faktiskt är på plats, och vilken härlig stämning som råder. Lyckligtvis finns det de människor som förevigar sin vistelse här i staden, och gärna laddar upp det på internet. Så enbart genom att vara en stad som välkomnar alla människor till en gemensam stor fest, betalar våra gäster igen med foton och filmer som visar hur glada de är och hur roligt det är att vara i Uppsala just under denna tid. Här har ni ett alldeles utmärkt exempel på människor som gladligen lever livet.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.