Aktiviteter & evenemang i Uppsala

24 februari, 2015

Uppsalas vackra delar

Uppsala har precis som alla andra städer i Sverige sina egna smultronställen, och kanske är det så att Uppsala faktiskt har några fler än vad som vi normalt kan hitta runt om i våra storstäder. Uppsala är helt enkelt en väldigt härlig stad där det finns mycket att uppleva och det spelar ingen roll var ditt intresse ligger. Det finns garanterat här i Uppsala.

Uppsala är fyllda av kulturella skatter på flera håll. Gamla Uppsala är en plats du bara måste besöka, samtidigt som botaniska trädgården och Linnéträdgården är utmärka platser att uppleva naturen när den är som vackrast. Det gamla och kulturella märks också väldigt tydligt i Uppsalas byggnader, där Domkyrkan givetvis är en nationell ikonbyggnad, samtidigt som Uppsala Universitet förmodligen har den vackraste universitetsbyggnaden i hela landet. Skulle inte det räcka med arkitektur i världsklass så passar det också väldigt bra att upptäcka Uppsala slott eller göra ett besök på Upplandsmuseet.

Det kulturella innehållet är också det väl representerat i staden, där Uppsala Konsert & Kongress bjuder in till underhållning och kultur i absolut toppklass, modernt och inspirerande.

Det är med andra ord väldigt bra att redan från början ha en plan innan du besöker Uppsala, för det finns så mycket att göra och beskåda. Om du redan på förhand har bestämt dig för vad du vill göra och besöka så hinner du med mer, och kommer ändå ha mängder av saker och ting som väntar på dig tills nästa gång du besöker Upplands residensstad. Vi hälsar alltid väl välkomna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *