Aktiviteter & evenemang i Uppsala

9 september, 2015

Tips för det fattiga studentlivet

Nu har det blivit dags att rikta fokus mot studentlivet för en stund, för det här blogginlägget kommer att handla om just det. Som student kan man aldrig få nog av bra tips och smarta lösningar, som allt från hur man kan laga billig och god mat – och nu pratar vi inte nudlar – till var man kan handla kläder, inredning och annat utan att göra stora hål i plånboken. Det handlar helt enkelt om spartips för studenter med begränsad ekonomi.

Maten
Så vi börjar med lite boktips för er som vill bli kung i köket.

• ”Enkel rolig och nyttig kokbok för studenter som vill leva på annat än bara pulvermos” av Birgitta Sandberg-Hultman
• ”Favorit : studenternas kokbok” av Amanda Helgoson
• ”Skippa nudlarna” av Sally Jönsson
• ”Middag för en tjuga : och andra läckra, billiga rätter” av Jon Hansson

Det finns också olika sajter som man kan titta in på som till exempel studentkrubb.se där man kan hitta en massa recept och inspiration.

Böckerna
Skolböcker är inte direkt billigt, men ofta finns det andra alternativ än att köpa dem direkt från bokhandeln. Visst kan det vara trevligt och bra att behålla sina böcker, speciellt om man vill kunna gå tillbaka och repetera när man ska ut i yrkeslivet, men många studenter som har läst klart kursen du ska gå vill också gärna sälja sina böcker, och det ofta finns begagnade böcker att köpa till ett betydligt lägre pris (och oftast är de i väldigt bra skick också). Kolla till exempel på:

• Blocket
• Tradera
• Citiboard

Kläderna
Här behöver man egentligen bara säga ett ord, eller två egentligen: SECOND HAND! Det finns massor av bra second hand-butiker med kläder som i princip är i nyskick men kostar en spottstyver i jämförelse. Ge det en chans! Det är bättre för din ekonomi, det är bättre för miljön (för att tillverka ett par jeans kan det gå åt 10 000 liter vatten) och det finns dessutom stora möjligheter att hitta riktigt personliga fynd så att du slipper se ut som alla andra som har handlat sina kläder på H&M och Lindex.

Möblerna
Man måste förstås inreda sitt studentrum med något och loppisar och second hand är ett bra alternativ även där. Men det finns också andra ställen där man kan fynda möbler, som till exempel möbeloutlets eller prispressade webbutiker. Jag har en härlig fåtölj i mitt studentrum och alla som sätter sig i den fullkomligt älskar den för att den är så snygg och skön, och den var ett riktigt fynd med både ett bra pris och riktigt bra kvalitet. Fåtöljen köpte jag här för er som undrat.

Så det går som sagt att hitta bra möbler till låga priser så att man kan inreda sitt lilla krypin både personligt och mysigt. Det är ju viktigt att man trivs i sin studentlya så att man verkligen kan slappna av och hämta nya krafter där! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.