Aktiviteter & evenemang i Uppsala

Om vår blogg

Välkomna till en blogg som kommer ta det roliga med Uppsala på största allvar! Vi som ligger bakom bloggen heter Johanna och Maria och vi är två studenter som pluggar till journalister. Vi ser därför denna blogg som ett sätt för oss att uppfylla flera olika syften. Dels det självklara, att kartlägga och presentera vad utelivet och evenemangsutbudet har för form i Uppsala, men också som en ventil för oss journaliststudenter att prova på att skriva och därmed använda oss av de kunskaper vi har och får i en verklig kontext. Det blir en övning för oss, på samma gång som det blir ett tydligt exempel för oss att ha på cv:t när vi ska ut och jaga jobb i en hårt konkurrensutsatt bransch.

Men våra journalistiska ambitioner är den tråkiga delen av den här bloggen, och därför kommer ni inte att märka speciellt mycket av den, förutom kanske då när vi redogör för hur våra liv som studenter är. Uppsala är trots allt en av de absolut bästa studentstäderna i hela Sverige, vilket skulle betyda att vi begår ett tjänstefel om inte vi redogör också för studenternas liv. Dessutom har vi en unik inblick i det eftersom att vi just är studenter.

I övrigt kommer det handla nästan uteslutande om Uppsala, dels om aktiviteter och evenemang som är ständigt återkommande i staden, och dels om sådana intressen som vi har. För våra intressen går hand i hand med vad som händer i Uppsala, eftersom det är här vi utövar dem. Och med tanke på vilken stor och fantastisk stad Uppsala är så finns det ingen anledning att tro att det kommer att bli lite innehåll på den här bloggen, snarare tvärtom med tanke på allt det som händer. Så alla ni Uppsala-bor och alla andra intresserade ska känna er väldigt välkomna till bloggen som visar er Sveriges fjärde största stad!