Aktiviteter & evenemang i Uppsala

22 mars, 2015

Idrottens stolthet – Sirius

Det är visserligen så att Uppsala kanske inte är kända för att vara i den yttersta eliten i ett par av landets mest populära sporter, men på flera håll finns det klubbar som verkligen är uppe och nosar. I mindre sporter är vi dessutom en stad att räkna med, framför allt om man tar innebandyn som ett exempel. Just exemplet innebandy för oss in på det ämne som vi tänkte ta upp i den här sektionen, nämligen den stora idrottsorganisationen Sirius. Sirius är den stora klubben som tillsammans har mängder av utövare, och det är framför allt inom tre olika sporter som man är speciellt framträdande.

I innebandyn spelar man för närvarande i Superligan, alltså den högsta serien i Sverige. Där samsas de med lokalkonkurrenten Storvreta och med tanke på hur dominanta Sverige är i innebandy i världen så är det knappast en underdrift att säga att några av världens bästa spelare i innebandy kommer från Uppsala!

Sirius har också en bandysektion. Bandy är en klassisk svensk sport som spelats i många år, även där tillhör vi en av de allra bästa nationerna nationellt sett. Sirius bandylag spelar även de i Sveriges högsta liga, men har väl ärligt talat ett par steg till som de måste ta för att kunna mäta sig med eliten.Sirius fotbollsavdelning är även den omfattande och storsatsande. Även om inte laget har tagit det slutgiltiga steget upp i Allsvenskan, så gör man definitivt inte bort sig i Superettan. Som nykomlingar i Superettan slutade man på en sjätteplats, och det är minst sagt ett väl godkänt resultat. Dessutom tog man skalper i Svenska Cupen 2013, där Sirius lyckades slå Elfsborg från Allsvenskan på hemmaplan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *