Aktiviteter & evenemang i Uppsala

22 juni, 2015

Friggeboden av Birgit Friggebo

Det är ganska intressant hur inflytelserika vissa politiker är i ett samhälle. Många av er har säkert hört talas om en friggebod och hur den ser ut, men för er som inte har koll så kan ni se ett exempel på den här. Att det just är ett exempel spelar roll, för en friggebod kan egentligen se ut hur som helst, och användas på olika sätt. Saken är den att byggnaden inte för vara större än 15 kvadratmeter, men det fina med det hela är att du inte behöver ha någon form av bygglov för att få uppföra den.

Det är det som vi kan tacka Birgit Friggebo för. Det var på hennes initiativ som det infördes, då hon satt som bostadsminister i Sverige. Det är roligt att vissa skeenden i samhället idag hämtar namn från politiker, och tack vare att denna lilla byggnad gjort det så kommer hennes namn att leva vidare länge. Det är säkerligen så att det inte är lika vanligt att hennes namn kopplas till den här pinsamma videon, utan att det faktiskt lever vidare genom den tjänst som hon möjliggjort för många av Sveriges husägare. Här är då den pinsamma videon, där hon försökte få en grupp arga människor att sjunga tillsammans under ett möte.

Trenden med att namnge små byggnader som inte behöver ha bygglov har också fortsatt, för idag är det möjligt att också bygge ett Attefallshus, ett hus som får vara max 25 kvadratmeter, som är namngivna efter den före detta civil- och bostadsminister Stefan Attefall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *